Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van darmklachten, burn-out en hormonale klachten bij zowel man als vrouw. Maar uiteraard kunnen mensen met andere klachten ook bij mij terecht. Te denken valt aan migraine, gewrichtsklachten of huidklachten.

Bij burn-out, psychische en hormonale klachten streef ik er naar het neuro-endocriene profiel en immunologische ontregelingen in kaart te brengen. Stap voor stap wordt er, met ondersteuning van natuurlijke middelen, gewerkt naar neuro-endocrien en immunologisch herstel.  Ik werk altijd holistisch (voor meer informatie zie www.orthobalans.nl/praktijk).

Ik werk samen met MGLAB, het specialistische laboratorium voor ontlastingsonderzoek bij darmklachten.

Een groot deel van de bevolking heeft last van een opgezette buik, winderigheid, buikpijn, diarree, een wisselend ontlastingspatroon of vermoeidheid. Deze klachten horen niet bij een specifieke aandoening. Bij een groot aantal mensen worden darmparasieten aangetroffen of vinden ontstekingsreacties plaats in de darm.

De darm, en ook vooral de darmflora, speelt een sleutelrol in de gezondheid. Niet alleen bij het verteren van voedsel maar ook in het programmeren van het immuunsysteem.
Ook wanneer de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom is gesteld (ongeveer 20% van de bevolking heeft last van de darm) is onderzoek waardevol, want bij meer dan de helft van hen kan de achterliggende oorzaak worden achterhaald.

Mogelijke Analyses via MGLAB

  • Darmflora onderzoek: Een bijzonder belangrijk onderwerp is de darmflora, de darm bevat honderden bacteriesoorten die zeer recent zijn geĆÆdentificeerd.
  • Besmetting met eencellige parasieten: Dientamoeba fragilisBlastocystis hominis, Giardia lamblia, Cryptosporidium spp. en Entamoeba spp. 
  • Vertering van voedsel kan worden beoordeeld: De bepaling van de zuurtegraad, het vetgehalte en zetmeel is buitengewoon belangrijk omdat het belangrijke aanknopingspunten geeft in de diagnostiek.
  • De bepaling van aantallen gisten zoals Candida soorten.
  • Darmziektes zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en een chronische ontsteking.
  • Klachten bij het eten van brood en een intolerantie voor gluten. Bij verdenking op een coeliakie, is het van belang de ontlasting te onderzoeken.
  • Mensen met fibromyalgie en reuma hebben vaak darmklachten, zij kunnen baat bij het herstel van de darmflora hebben.
  • Micorobioom van de darm: Een DNA analyse van de totale darmflora. Alle aanwezige bacteriĆ«n worden in kaart gebracht.
  • Wormen/wormeieren en aarsmade.