2 daagse cursus over hormonen

Op vrijdag 23 en 30 november 2018 geef ik voor het orthomoleculaire kennisinstituut Orthokennis 2 verdiepingscursussen over het thema hormonen. Voor meer informatie zie 2 daagse cursus hormonen en verdiepingscursus hormonen.

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijk functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in ons lichaam.

Tijdens de eerste cursusdag zal worden ingegaan op de relatie tussen hormonen en diverse lichaamsprocessen. De relatie tussen hormonen bij de vrouw en de darmen, ons zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonale disbalans mag gezien worden als signaal. Het weerspiegelt ons innerlijke milieu en welzijn en wordt door diverse interne en externe factoren beïnvloedt.

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en onze hormonen zal worden uitgelegd.

De tweede dag  zal gaan over de overgang en oestrogeendominantie, en welke hormonale veranderingen hieraan ten grondslag liggen. Tevens wordt besproken welke klachten deze teweeg kunnen brengen en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor het dagelijks leven. Er wordt gewerkt met praktische casuïstiek.

Vergelijkbare berichten